Keramicke fasete za zube Viniri

luminiri viniriNajvrednije zubne nadoknade koje u biološkom i estetskom smislu su keramičke fasete viniri ljuspice. Indikovani su obično za izradu gornjih prednjih zuba. Postavljaju se samo na spoljašnju stranu zuba. Priprema zuba je minimalna. Skida se samo 0,3 do 0,5 mm zubne supstance s prednje strane zuba (za metalokeramiku se skida 1,5 do 2.0 mm sa svih strana zuba). Koriste se za korekciju boje i oblika, a redje nepravilnosti položaja zuba.

 

Materijal je top kvaliteta u smislu trajnosti, biokompatibilnosti i

 

prirodnosti. Najčešće se koriste, cirkonija, aluminijum-disilikatna keramika e-max presovana keramika itd Sa minimalnom intervencijom na zubima možete dobiti ono što ste oduvek želeli. Ovo je nadoknada kojom se može postići najviši estetski nivo. Garancija za ove nadoknade je 5 godina, ali samo ako bočno ostane ista situacija kao u momentu postavljanja vinira (ako pacijent ne vadi bočno zube, ili ako izvadjene zube odmah nadoknadi mostovima).

Naša ordinacija bazira svoju praksu na stomatološkoj protetici. Izradjujemo sve vrste protetskih nadoknada.

NonPrep Viniri Pre i PosleNonPrep Viniri Pre i Posle 1

RAZLIKA IZMEDJU VINIRA I LUMINIRA

Osnovna razlika je u materijalu. Luminiri su izliveni od specijalne vrste porculana koja ih čini jačim i izdržljivijim a ujedno i tanjim od klasično napravljenih vinira. Najveća prednost je što luminiri ne zahtevaju prethodnu obradu zuba (korekcije su minimalne) i ne zahtevaju pripremu. Samim tim je skidanje luminira sa zuba reverzibilna procedura dok kod vinira to nije slučaj. Skidanjem luminira ponovo ostavljamo naše prirodne zube. Moguće je i stavljati ih preko postojećih krunica kako bi dobili uniforman izgled.

DA BI SE ODLUCILI ZA FASETE BITNO JE DA UVIDITE RAZLIKU PO VRSTAMA, Kome su namenjen, cemu sluze.

POSTOJE KOMPOZITNE FASETE OD KOMPOZITA I KERAMICKE – VINIRI.

Novi HOLISTIČKI pristup  osmehu u stomatologiji

INDIKACIJE:

  • PROMENA BOJE I OBLIKA ZUBA
  • BLAGE KOREKCIJE POLOZAJA ZUBA
  • MALA OSTECENJA ZUBA
  • PRODUZITI DUZINU ZUBA
  • ULEPSATI OSMEH

O Ceni ovde