Zubni nakit

Bezmetalne krunice sa cirkonom Stomatolog Beograd Dr Branislava Smiljkovic

Zubni nakit postaje sve popularniji medju ljudima koji zele dodati malo sjaja svom osmehu. Ovaj trend ukljucuje postavljanje malenih ukrasa poput bisera, dijamanata ili drugih dragulja na zube. Zubni nakit obicno se stavlja na prednje zube pomocu posebnog lepka koji je sigurno za dentalnu stomatolosku upotrebu. Iako je zubni nakit privremen dodatak, moze pruziti poseban estetski izgled osmehu. Postavljanje zubnog nakita obično je bezbolno i brzo, a moze se jednostavno ukloniti ako osoba pozeli promenu ili nakon nekog vremena. Važno je napomenuti da treba potraziti usluge strucnog stomatologa kako bi se osigurala sigurnost i higijena prilikom postavljanja zubnog nakita. Ovaj modni dodatak moze biti zabavan način izraazvanja individualnosti i eksperimentiranja s licnim stilom. Medjutim, vazno je voditi racuna o higijeni usta i redovno odrzavati oralnu higijenu kako bi se sprecile moguce komplikacije.

 

U stomatološkoj ordinaciji Dr Branislava Smiljković vršimo ugradnju zubnog nakita izuzetno popularnog među mlađom populacijom.

Prema zeljama pacijenata moguće je ugraditi nakit izradjen od vestackog dijamanta, cirkona ili pak pravi dijamant. Zubni nakit se koristi vec godinama. Uglavnom se stavlja na gornje zube. Cirkon je specijalno napravljen za tu svrhu tako da ne izaziva nikakvu stetu. Postupak ugradnje funkcionise tako sto se prvo ociste zubi kako bi se uklonio plak. Nakit se uglavnom aplikuje na dvojku i trojku i ne izaziva nikavu smetnju u svakodnevnom zivotu. Vreme potrebno za ugradnju nakita je oko pola sata i moze da se stavlja i mladjim uzrastima. Nakit se lepi tako da nema nikakvog ostecenja na zubu.