invisalign ispravljanje zuba folijama

Ispravljanje zuba folijama – Folije za ispravljanje zuba

FOLIJE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA  – SU CAD-CAM SISTEM ZA ORTODONTSKO POMERANJE ZUBA

ispravljanje zuba folijama cena invisalign

NEVIDLJIVE PROTEZE –  FOLIJE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA

Kad koristimo folije za ispravljanje zuba?

Folije koristimo u svim slucajevima:

 • Teskoba, razmak izmedju zuba
 • Losa nagnutost zuba posebno prednjih
 • Mnoge pacijente koje zanimaju folije za ispravljanje zuba cena takodje zanima.
 • Ispravljanje zuba folijama cena izrade kako za pacijenta tako i za doktora veoma je bitno da se pacijenti na vreme informisu o ceni folija za ispravljanje zuba. Cena jedne folije je kod nas 60 eura ili 7200 dinara. Folije za ispravljanje zuba proizvode blage sile koje pomeraju zube i postavljaju ih u željeni položaj. Tako da je to njihova osnovna namena.

Prednost folija za ispravljanje zuba mislim da ne treba posebno isticati ali ipak da napomenemo

 • Mogucnost intervencije na zubima, plombe, lecenje zuba, ciscenje kamenca
 • Bolje odrzavanje oralne higijene, bolji pristup zubima i desnima
 • Tanke su, providne i prijatne za nosenje, bolje receno nevidljive i komforne
 • Kako odmah dobijete ceo terapijski niz folija ne morate dolaziti na ceste kontrole – posebno za pacijente koji zive ili rade van Srbije
 • Cenovno su malo skuplje u proseku od Fisne proteze
 • Pomocu 3D animacije se vidi kako ce vasi zubi izgledati
 • U estetskom smislu su superiorn

Ispravljanje zuba folijama plan terapije – za izradu folija:

Procedura uzimanja otisaka i izrade

1. Uzimamo otiske gornje i donje vilice kao i zagrizaja jer nam oni pokazuju odnos gornje i donje vilice u prostoru
2. Izlivamo modele vase gornje i donje vilice
3. Skeniranjem modela ili otiska vilica dobijamo digitalizovani-virtuelni model vilice

Priprema zuba za nosenje folija

Potrebno je da znate da prilikom izrade 3D animacije imamo i bravice. One su potrebne da se stave na odredjenje zube i one su u boji zube ili providne. One imaju funkciju da pomognu foliji da ima jacu silu prilikom pomeranja. One se nakon zavrsetka terapije skinu. Ne izazivaju nikakva ostecenja na zubima.

Potrebno je da znate da prilikom izrade 3D animacije postoje i teskobe imedju zuba, zubi nemaju dovoljno mesta da dodju u pravilan polozaj. 3D animacija predvidja da se odredjeni zubi suze, i ta procedura se zove stripovanje zuba. Potrebno je nakad uraditi na samom pocetku a nekad i nakon odredjenog broja folija u predvidjenim intervalima.

Da Vam bude jasnije u klasicnoj fiksnoj protezi koada se jave teskobe mi moramo da izvadimo neke zube u praksi su to najcesce cetvorke. S obzirom da ovde nema vadjenja uprkos teskobi rade se mala stripovanja zuba

3D ANIMACIJA

Sva pomeranja zuba u stvari radimo pomocu software-a. Poseban program koji omogucava da svaki zub mozemo staviti u adekvatan, zeljeni polozaj. Kad smo virtualno doveli zube u zeljeni poredak. Softver sva pomeranja deli na broj folija koje su potrebne da bi se uspostavio ovakav poredak zuba. Naime svaka folija pomera zube 0,2-0,3mm u zeljenom smeru i to u periodu od 2-3 nedelje. Smatra se da je ovo pomeranje u ovom periodu fiziolosko.

Software –precizno predvidja i planira pomeranje zuba, tako da odmah izradjuje potreban niz folija.

Pacijent terapiju pocinje rednim brojem 1. Nosi foliju broj 1, 2 do 3 nedelje. Nosenje je individualno jer nemaju svi istu gustinu kosti, isti raspored i velicinu zuba. Vreme nosenja je jako bitno. Folije za ispravljanje zuba se nose preko noci i sto vise u toku dana, za 24h da ne kazemo minimum 18-20 h. Skidaju se samo kod konzumiranja hrane i toplih napitaka.

Kad se folija broj 1 lako stavlja i skida sa zuba vreme je da se predje na sledecu foliju

Postupak se ponavlja sve do zadnje folije. Zadnja folija se nosi i kao RETENCIONA. Naime zadnja folija za ispravljanje zuba je cuvar postignutih efekata terapije. Prvih mesec dana se nosi 18-20h dnevno. Nakon toga se vreme nosenja postepeno skracuje a nocno nosenje se praktikuje bar 12 meseci.

PROIZVODJACI

Postoji vise proizvodjaca. Kao sto postoji implantni sitem sa vise proizvodjaca implantata tako je i sa folijama. Americki sistem patentiran za ispravljanje zuba folijama se odomacio u u svakodnevnoj stomatoloskoj praksi

Sistem ispravljanja zuba folijama je izuzetno komforan za pacijenta. Danas postoji dosta proizvodjaca folija za ispravljanje zuba koji imaju ujednacen kvalitet. Danas je to postao standard. Mi koristimo folije proizvodjaca sa kojim najefikasnije i najbrze resavamo slucajeve. Brzina analize slucaja pacijenta i odgovora na izradu folija nije ista. Mi analizu i izradu folija mozemo uraditi od 3 do 5 dana. Tako da smo ovom brzinom zadovoljni i mi i pacijent.

Imali smo saradnju i sa drugim renomiranim proizvodjacima. Ali njihov odgovor se kretao od 2 do 4 nedelje samo za analizu. Izrada folija je isla brzinom od 2 do 4 nedelje. Tom dinamikom nismo mogli da krenemo sa resavanjem slucaja ispod mesec dana. Ukoliko uporedimo 3 do 5 dana sa mesec do dva to nemozemo da poredimo.

Postoje situacije kada folije nemogu da daju zeljeni rezultat

 • Postojanje zubnih mostova u zubnom nizu
 • Zagrizaj bocnih zuba
 • Rotirani ocnjaci i premolari
 • Vertikalno pomeranje zuba
 • Nenosenje folije za ispravljanje zuba duze od 20h

Vazno je da znate da su one idealne da smanje razmak zuba, kao i da rese manja i srednja odstupanja u polozaju zuba. U praksi 50 % slucajeva nepravilnosti polozaja zuba moguce je resiti folijama.

Prosto je nemoguce da primetite da neko nosi folije u toku razgovora. Osim ukoliko se bas ne priblizite na pola metra i zagledate. Kod govora se brzo naviknete teko da i tu nepostoje poteskoce

Ukoliko u pocetku imate neodlozne sastanke a jos se niste navikli na foliju jednostavno je skinite i kasnije vratite. Tako da nepostoje prepreke sto se tice govora.

Odrzavanje folija za ispravlajnje zuba je vrlo jednostavno

Bitno je da je jednom dnevno operete sa cetkicom za zube dok ne postane potpuno providna prozirna. Mozete koristiti malo paste.

Folijama smetaju vrela pica, kafa caj… i to morate da izbegavate sa folijom. Kada hocete vrela pica morate da je skinete.

Bitno je da znate da se folija ukoliko nije u ustima nosi u specijalnoj kutijici kako se ne bi polomila, isprljala i izgubila.

 

O Ceni vise 

Pre Posle

invisalign folije za ispravljanje zuba beograd srbija

Pre Posle

folije za ispravljanje zuba cena

Pre Posle

invisalign folije za zube beograd srbija cena

Pre Posle

invisalign folije za zube beograd srbija cena

Pre Posle

invisalign folije za zube beograd srbija cena

Pre Posle

Invisalign folije za zube beograd srbija cena
invisalign folije za zube beograd srbija cena