invisalign ispravljanje zuba folijama

Ispravljanje zuba folijama – Folije za ispravljanje zuba

FOLIJE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA  – SU CAD-CAM SISTEM ZA ORTODONTSKO POMERANJE ZUBA

NEVIDLJIVE PROTEZE –  FOLIJE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA

Kad koristimo folije za ispravljanje zuba?

Folije koristimo u svim slucajevima:

  • Teskoba, razmak izmedju zuba
  • Losa nagnutost zuba posebno prednjih
  • Mnoge pacijente koje zanimaju folije za ispravljanje zuba cena takodje zanima. Ispravljanje zuba folijama cena izrade kako za pacijenta tako i za doktora, veoma je bitno da se pacijenti na vreme informisu o ceni folija za ispravljanje zuba. Cena folije je kod nas 60 eura po foliji ili 7200 dinara. Folije za ispravljanje zuba proizvode blage sile koje pomeraju zube i postavljaju ih u željeni položaj. Tako da je to njihova osnovna namena.
Ispravljanje zuba folijama plan terapije – za izradu folija:

1. Uzimamo otiske gornje i donje vilice kao i zagrizaj jer nam oni pokazuju odnos gornje i donje vilice u prostoru
2. Izlivamo modele
3. Skeniranjem modela ili otiska vilica dobijamo digitalizovani-virtuelni model vilica

Sva pomeranja zuba u stvari radimo pomocu software-a. Poseban program koji omogucava da svaki zub mozemo staviti u adekvatan, zeljeni polozaj. Kad smo virtualno doveli zube u zeljeni poredak. Softver sva pomeranja deli na broj folija koje su potrebne da bi se uspostavio ovakav poredak zuba. Naime svaka folija pomera zube 0,2-0,3mm u zeljenom smeru i to u periodu od 2-3 nedelje. Smatra se da je ovo pomeranje u ovom periodu fiziolosko.

Software –precizno predvidja i planira pomeranje zuba, tako da odmah izradjuje potreban niz folija za ispravljanje zuba.

Pacijent terapiju pocinje rednim brojem 1. Nosi foliju broj 1, 2 do 3 nedelje. Nosenje je individualno jer nemaju svi istu gustinu kosti, isti raspored i velicinu zuba. Vreme nosenja je jako bitno. Folije za ispravljanje zuba se nose preko noci i sto vise u toku dana, za 24h bar da ne kazemo minimum 18-20 h. Skidaju se samo kod konzumiranja hrane i toplih napitaka.

Kad se folija broj 1 lako stavlja i skida sa zuba vreme je da se predje na sledecu foliju

Postupak se ponavlja sve do zadnje folije. Zadnja folija se nosi i kao RETENCIONA. Naime zadnja folija za ispravljanje zuba je cuvar postignutih efekata terapije. Prvih mesec dana se nosi 18-20h dnevno. Nakon toga se vreme nosenja postepeno skracuje a nocno nosenje se praktikuje bar 12 meseci.

Postoje vise brendova kod folija za ispravljanje zuba.

Sistem ispravljanja zuba folijama je izuzetno komforan za pacijenta. Danas postoji dosta proizvodjaca folija za ispravljanje zuba. Sistem ispravljanja zuba folijama je usao u svakodnevnu stomatolosku praksu

PREDNOSTI

Prednost folija za ispravljanje zuba mislim da ne treba posebno isticati ali ipak da napomenemo

  • Mogucnost intervencije na zubima, plombe, lecenje zuba, ciscenje kamenca
  • Bolje odrzavanje oralne higijene, bolji pristup zubima i desnima
  • Tanke su, providne i prijatne za nosenje, bolje receno nevidljive i komforne
  • Kako odmah dobijete ceo terapijski niz folija ne morate dolaziti na ceste kontrole – posebno za pacijente koji zive ili rade van Srbije
  • Cenovno su malo skuplje u proseku od Fisne proteze
  • U estetskom smislu su superiorne

O Ceni vise