stomatolog novi beograd

Navlake za zube cena

 

Navlake za zube Bezmetalne krunice sa cirkonom stomatolog Beograd ordinacija Stomatoloska

Navlake za zube cena izrade je veoma bitna za pacijenta. Fiksne proteze (vidite stranu fiksne proteze za ispravljane zuba) nisu isto sto i fiksne navlake za zube – krunice krune, mostovi.

Naime fiksne proteze ispravljaju zube i nista ne nadoknadjuju. Fiksne nadoknade su navlake za zube – krunice mostovi koje im nadoknadjuju manjak zubne supstance ili nedostajuce zube. Rade se obicno u slucaju kad nedostaje dosta zubnog tkiva

Osnov za  protetiku zuba su velike plombe, leceni zubi skloni lomljenju. Plombe koje cesto ispadaju tako da je finansijski bolje staviti navlaku krunicu za zube nego ponavljati plombu.

Postoje plombe koje jednostavno zbog situacije u ustima ne mogu da budu trajno resenje. Tako da je u tim slucajevima jedino resenje navlaka krunica. Bezmetalna navlaka je bolje resenje od metalokeramicke navlake, jedino na strani metalokeramicke navlake je cena. Promena boje zuba poznata kao mrtav zub je takodje indikacija za navlake krunice za zube..

Postupak stavljanja ide sledecim redom.

Prvo imamo pripremu koja obuhvata brusenje a u velikom broju slucajeva potrebno je zube i leciti. Sto nam produzava period pripreme zuba za navlake – krunice.

Zatim ide otisak zuba koji se salje u zubnu laboratoriju tehniku i na osnovu otiska se rade navlake

Treci korak je stavljanje zuba na bruseni zub, gde se proverava velicina oblik boja.

U toj trecoj fazi imamo vise kontrola posto je potrebno da postignemo funkciju boju estetiku. Kada su svi uslovi zadovoljeni onda se vrsi cementiranje navlake krunice privremeno ili trajno. Privremeno ukoliko nismo skroz sigurni da li je zub izlecen ili jos nismo potpuno skroz sigurni u funkciju i estetiku. Fiksiranje navlaka se vrsi specijalnim zubnim cementima.

Krunice navlake za zube se ne mogu skidati i zato se zovu fiksne nadoknade, trajno su cementirane.   Mnoge pacijente koje zanimaju krunice za zube, navlake za zube, cena takodje zanima. Ona najpre zavisi od materijala koji se koristi za izradu. Potrebno je znati da postoji razlika u ceni po zemljama. Kod nas je cena izmedju 100 i 200 eura, sto je vise puta povoljnije u odnosu na druge zemlje. Veoma je bitno da se pacijenti na vreme informisu o ceni izrade navlake krunice za zube.

Zubni mostovi

Isti je slučaj sa mostovima. Zubi se pripremaju na isti način Princip rada je identican. Mostovi se rade kad imamo izvadjene zube da bi premostili bezubi prostor. Za most treba da imamo kako pacijenti često kazu“vezu“a to znači zub ispred i zub iza bezubog prostora koji će biti nosač.

Most se ne skida i zato je on fiksna zubna nadoknada.

Odrzavanje – Oralna higijena

Takodje stavljanjem navalaka krunica za zube ne prestaje redovan dolazak kod stomatolog. Takodje pranje zuba i koristenje konca se nastavlja u vecoj meri. Posto zubi i desni traze konstatno ciscenje i masiranje

FIKSNE PROTEZE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA

MOBILNE PROTEZE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA

Ova dva termina su totalno razlicita.

Primetili smo da se pacijenti tesko snalaze oko ovih termina koji su naravno stručnii ne moraju ih znati ali će im olaksati.

Fiksne proteze

Fiksne proteze su proteze za ispravljanje zuba i obično su u vidu malih kockastih bravica koje se lepe na svaki zub pojedinačno. Bravice se medjusobno povezuju zicom koja se za njih pričvrsćuje ili gumicama ili specijalnim samoligirajucim sistemom. Sve ovo stoji na zubima za sve vreme terapije, fiksirano, znaci ne skida se, i zato ovo zovemo fiksnom protezom. Kad kazemo fiksna proteza mislimo na protezu za ispravljanje zuba koja se ne skida.

Mobilne proteze

Postoje i mobilne proteze za ispravljanje zuba. To su aparati za sirenje vilica i ispravljanje zuba koje se noću nose a danju skidaju kao i sve popularnije folije za ispravljnje zuba. Iako su ovo mobilne, skidajuće proteze često ih pacijenti zovu fiksnim protezama jer taj termin sad već označava njihovu f-ju tj ispravljanje zuba što je pacijentu najvažnije. Da li će to biti mobilno ili fiksirano nema značaj za rezultat, više se odnosi na komfor pacijenta.

O Ceni ovde