Decija stomatologija

Decija stomatologija, roditelji, osnovna bolest zuba je karijes. Najviše što možete da uraditi za zdravlje zuba Vaše dece je preventiva. Borba protiv karijesa je uspešna samo ukoliko se primene sva tri oružja zajedno.

1. Najace oružje je zubna cetkica za decju stomatologiju

Neka ona bude najbolji prijatelj vašeg deteta. Dobra higijena zuba I usta je osnovno oružje u borbi protiv karijesa. Za oralnu higijenu vas mora obučiti stručno lice.
Pitanja su kad i kako a ne da li si oprao – la zube.

Tako da je najbolje da posetite stomatologa da Vam Vas stomatolog objasni kako se koristi cetkica. Koje cetkice i paste da koristite. Decija stomatologija ne treba da bude fraza vec da se u potpunosti primeni.

Curaprox cetkice su uvek nas prvi izbor.

To je jedna poseta koja obuhvata pregled i edukaciju i Vase dete ce uvek biti pod kontrolom.

2. Decija stomatologija – Redovan stomatološki pregled

Decija i preventivna stomatologija je najbitnija. Redovan stomatološki pregled  za decu do 12. godine na 4 meseca.  Omogućava da se proveri kvalitet pranja zuba, eventuelne kariozne lezije i da se na vreme primete ortodontski poremećaji.

Nasa iskustva sa pacijentima kojima je potreban ortodontski aparat i koji na vreme krenu sa nosenjem. Resavanje velicine vilice, zagrizaja, teskobom zuba uspesno se resava.

3. Decija stomatologija i Zalivanje fisura

  • Fisure su najdublje brazde na zubima gde se skupljaju ostatci hrane I plaka I iz kojih se teško čiste I najboljom tehnikom pranja. Zato se radi zalivanje fisura. Potpuno bezbolna intervencija koja sprečava pojavu karijesa.
  • Zub se premaže kiselinom koja na maloj dubini stvara mnoštvo mikropukotina u gleđi. Kiselina se dobro ispere i na tretirano mesto se stavlja preparat sa fluorom koji je tečan. Prodire u sve pukotine, zaravni najudubljenija mesta na zubu I na taj način sprečava prodor mikroorganizama I razvoj karijesa.

Neprocenjivost ove intervencije  nadam se da nije potrebno isticati.