Bezmetalne krune krunice navlake Nonprep viniri

Slike bezmetalne krune krunice navlake NonPrep Viniri su uradjene u zadnjoj fazi izrade protetskog rada. Slikane na stomatoloskoj stolici bez bilo kakve obrade, dorade… Vrhunska estetika. Dugogodisnje iskustvo. Individualni pristup radova.

U danasnje vreme ljudi sve vise obracaju paznju na estetski izgled. Tako da je moderna stomatologija uhvatila korak sa estetkim zahtevima danasnjice. Bezmetalne krune krunice navlake NonPrep Viniri su omogucili da mozemo da odgovorimo etetskom zahtevu.

Mozemo resiti ostecene, prebojene takozvane mrtve zube kao i oblik. U zavisnosti od potrebe koristimo krune krunice navlake za ceo zub a NonPrep Viniri samo za prednji deo zuba. Treba biti posten prema pacijentima i objasniti da je vrlo mali procenat slucajeva kada je moguce bez brusenja staviti NonPrep Vinir. Ukoliko bi se stavio bez brusenja a nepostujuci estetski zahtev imali bismo izbacene zube. I pored toga sto su izuzetno tanki.

Bezmetalne krune krunice navalke u odnosu na metalokeramicke su superiorne u estetskom pogledu. Posto su najpribliznije prirodnom zubu. Tako da se savrseno uklapaju sa ostalim zubima u ustima.

Metalokeramicke krune krunice navlake imaju metalni rub sto vremenom dolazi do povlacenja desni i rub pocinje da se vidi. Izuzetno estetski neprihvatljivo za pacijenta. Ta situacija moze da se resi jedino novim krunicama navlakama krunama. sto predstavlja veliki finansijski izdatak za pacijenta. Moze sve savrseno da bude uradjeno ali prirodni proces povlacenja desni je neminovnost. Kod nekih pacijenata ranije a kod nekih kasnije dolazi do povlacenja desni.

Druga prednost bezmeralnih kruna krunica navlaka je izazivnje alergije na metal. Pojedini pacijenti imaju alergijsku reakciju na metalnu komponentu metelokeramicke krunice. Kod bezmetalne navlake to nemoze da se desi.

Treca prednost je sto bezmetalna krunica navlaka ne provodi toplotu. Sto kod metalokeramickih krunica moze da se desi.

Tako da sumiramo. definitivno bezmetalne krune krunice navlake su supiorne u odnosu na metalokeramicke krune krunice navlake.